Tijdelijke afsluiting bypass N388

Op maandag 24 januari is de bypass N388 van 09:00 tot 16:00 uur afgesloten voor doorgaand verkeer. Het gaat om het stuk vanaf de rotonde ter hoogte van de Hoge Tilweg/Bakkerom tot aan de kruising Munnikeweg/Langwolderweg. De tijdelijke afsluiting is nodig om herstelwerkzaamheden uit te voeren.

 

Werkzaamheden

In de eerste week van januari is geconstateerd dat er schade is ontstaan aan het asfalt in de bypass van de N388. Deze bypass is in september 2021 aangelegd om te zorgen dat de N388 tijdens de werkzaamheden aan de brug en stuw beschikbaar blijft voor doorgaand verkeer. De schade aan het asfalt moet op korte termijn worden hersteld om te voorkomen dat er een onveilige verkeerssituatie ontstaat. Dat doen we door het beschadigde asfalt weg te frezen en nieuw asfalt aan te brengen.

 

Afsluiting

Om de herstelwerkzaamheden veilig uit te voeren, wordt de bypass tijdelijk afgesloten voor doorgaand verkeer. Ook de bussen die normaal gesproken over dit deel van de N388 rijden worden tijdens de wegafsluiting omgeleid. In geval van nood kunnen hulpdiensten met alarm de wegafsluiting wel passeren.

 

Foto van de beschadigingen in het asfalt van de N388

Foto: De beschadigingen in het asfalt van de bypass in de N388