Even voorstellen: Theo Sikkema

Sinds februari 2023 hebben we een nieuw gezicht in het projectteam van het Zuidelijk Westerkwartier (ZWK): Theo Sikkema is gestart als projectmanager voor het waterschap. Daarin volgt hij Menno van der Meer op die vorig jaar vertrok. In dit bericht een korte kennismaking!

 

Zeg eens kort, wie ben je en wat breng je mee?

Als geboren Groninger heb ik de afgelopen jaren in Zwolle gewoond en keer ik nu weer terug in deze prachtige provincie. Daarbij kwam de kans om bij het waterschap als projectmanager aan de slag te gaan en die heb ik met beide handen aangegrepen. Water is een voorwaarde voor alle leven en activiteit; dat in goede balans houden is super belangrijk én leuk. Ik ben opgeleid in Groningen en Leuven in de internationale bestuurskunde en heb me later verdiept in bedrijfskunde. Mijn werk heb ik vooral gedaan in projectmanagement en als leidinggevende in de infrastructuur. Ik breng een scherpe blik mee, hou erg van samenwerken en creëren van duidelijkheid.

Potretfoto Theo Sikkema

 

Waar ga jij je mee bezig houden in het Zuidelijk Westerkwartier?

Als projectmanager mag ik alles coördineren en richting geven waar we als waterschap in het ZWK op betrokken zijn of misschien nog wel op betrokken moeten worden. Daarbij zoek ik samen met een team naar de balans tussen wat bewoners, gebruikers en wij graag willen binnen de technische, wettelijke en financiële kaders. Daarbij zorg ik ook voor de juiste informatie voor onze democratisch gekozen bestuurders zodat zij goede besluiten kunnen nemen.

 

Wat ga je met het advies van je voorganger doen?

Mijn voorganger Menno adviseerde ‘Ik denk dat het heel belangrijk is om elkaar actief op te zoeken in het gesprek.’ Al lang werken veel inwoners en partijen hier samen en de komende jaren willen we in deze samenwerking doorgaan. Elkaar in de ogen blijven kijken en zoeken naar wat kan en mag is daarin belangrijk. Anders maakt iedereen in zijn of haar eigen hoofd beelden van de ander. Alleen in samenwerking met de inwoners en met elkaar kunnen we hier als Prolander, provincie en waterschap en de andere partners wat goeds doen voor de hele regio. En daarom ben ik blij dat ik direct in mijn eerste week al een bewonersavond mee mocht maken en zo veel belanghebbenden en -stellenden kon ontmoeten. Dat er zo’n grote opkomst en betrokkenheid was stemt hoopvol om elkaar op te blijven zoeken!