Stremming vaarwater Lettelberterdiep en Hoendiep

Van 10 mei tot en met 14 mei is het vaarwater van het Lettelberterdiep ter hoogte van Het Mienscheer gestremd. In deze periode is het niet mogelijk om vanaf het Lettelberterdiep naar het Leekstermeer te varen en visa versa. Daarnaast is het niet mogelijk om met grote vaarvoertuigen het Hoendiep te passeren.

 

Hinder vaarwater Hoendiep

Tijdens de baggerwerkzaamheden in het Hoendiep is een kabel geraakt van de brugbediening. Hierdoor kan de brug niet open en dicht. Kleinere vaarvoertuigen kunnen dus wel onder de brug doorvaren, maar grotere vaarvoertuigen kunnen niet passeren. Hier wordt gewerkt aan een oplossing.

 

Planning werkzaamheden

De stremming in het Lettelberterdiep van 10 t/m 14 mei is nodig vanwege voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van de compartimenteringsstuwen. Bewoners en recreatiebedrijven aan het Leekstermeer worden met een brief op de hoogte gebracht. Daarnaast wordt de stremming met borden aangegeven.

Hieronder vindt u de voorlopige planning van de komende werkzaamheden. Zodra er meer bekend is over het inhijsen van de stuwklep of als de planning wijzigt door slecht weer, vindt u bericht op de website.

 

Planning

Wat Voorlopige planning Lettelberterdiep Voorlopige planning Hoendiep
Opruim- en sloopwerkzaamheden, voorbereiden aan brengen stalen damwand Gereed Gereed
Stalen damwand plaatsen 19 april – 14 mei Gereed
Aanbrengen remmingwerk 17 mei – 21 mei Gereed
Baggerwerkzaamheden Gereed Gereed
Oeverconstructie 19 april – 14 mei 19 april – 23 april
Aanbrengen onderwaterbeton 9 april – 25 mei 22 april
Inhijsen stuwklep Nader te bepalen Nader te bepalen
Installatiewerk en terreininrichting 7 juni – 21 juni 31 mei – 14 juni

 

Hinder werkzaamheden

Het verkeer op de Lettelberterdijk heeft van onze werkzaamheden in principe geen hinder. Tijdens het inhijsen van de stuwklep zijn er verkeersregelaars. U kunt dan wel met de auto uw woning bereiken maar het kan zijn dat u even moet wachten. Ook het verkeer rondom de Oostwolmerdraai heeft in principe geen last van de werkzaamheden, omdat er veel vanaf het water gewerkt wordt. Alleen tijdens het inhijsen van de stuwklep moeten weggebruikers met bestemming Hoendiep Zuidzijde 24 t/m 42 gebruik maken van een omleiding. Deze bypass staat in het kaartje hieronder aangegeven.

 

Omleidingskaartje