Start werkzaamheden gemaal De Dijken

Op 17 mei 2021 gaat aannemer De Boer en De Groot van start met de aanpassing van het gemaal De Dijken. Dit gemaal ligt ten noorden van de Matsloot aan het einde van de Bakkerom. Het gemaal is o.a. van belang voor het dagelijkse peilbeheer van het gebied rond de Dijkweg, de Tjabbenvennenweg en de nieuwe waterberging “Polder De Dijken-Bakkerom”.

 

Het gemaal wordt voorzien van een nieuwe visvriendelijke pomp en uitstroomkoker. Ook wordt het nu mogelijk gemaakt om vanaf het gemaalgebouw de inlaat en stuw van de nieuwe  waterberging te bedienen. Aan de achterkant van het gemaal wordt de bestaande krooshek-reiniger vervanger voor een nieuw exemplaar. De werkzaamheden vinden vooral plaats in het bestaande gemaalgebouw. De aan- en afvoer van bouwmaterialen en mensen zal via de doodlopende weg over de kade van de Matsloot lopen. Wij verwachten dat de overlast voor de omgeving beperkt zal zijn.

De werkzaamheden rond het gemaal duren ongeveer 8 weken. Na deze aanpassingen is het gemaal visvriendelijk en klaar voor het waterbeheer van de 21e eeuw. De buitenkant van het gemaalgebouw krijgt van ons een goede schoonmaak, maar blijft zoals hij nu is.

 

Foto: Het gemaalgebouw