N388 Bakkerom van 9 mei tot en met 10 juni gestremd

Van maandag 9 mei 9.00 uur tot en met 10 juni 17.00 uur wordt de N388 afgesloten voor verkeer. Dit is nodig om de laatste werkzaamheden aan de brug en de N388 af te ronden. Bij de start van de omleiding zetten we verkeersregelaars in bij de rotonde om het verkeer te begeleiden.

 

Het gaat om een afsluiting van het wegvak tussen de rotonde Hoge Tilweg (rotonde bij Boerakker) en de kruising met de Langewolderweg en de Kuzemerweg. Ook zal de Dijkweg afsloten zijn, met uitzondering van bestemmingsverkeer. Tijdens de werkzaamheden gelden dezelfde verkeersmaatregelen en omleidingen als in de eerste fase van het werk. De omleidingsroute staat in het kaartje hieronder met blauw aangegeven.

 

Omleidingskaart van de N388. De Blauwe lijn leidt verkeer vanaf de Boerakkerweg via de A7, naar de N980 richting Noordwijk, Kornhorn, Doezem, Grootegast en Sebaldeburen.

 

Bereikbaarheid fietsers en hulpdiensten

De weg blijft toegankelijk voor hulpdiensten met alarm en de vuilophaaldienst. De aannemer zorgt er ook voor dat de woningen en de bedrijven bereikbaar blijven tijdens de stremming. Fietsers kunnen tijdens de werkzaamheden gebruik blijven maken van de afgesloten weg. Voor de veiligheid voor de fietsers is de Mensumaweg tussen van 7.00 tot 9.00 uur afgesloten voor doorgaand auto- en vrachtverkeer.

 

Volledige afsluiting 1 en 2 juni

Op 1 en 2 juni is de N388 van 7.00 uur ’s morgens tot 17.00 uur ’s avonds geheel afgesloten voor verkeer. Dit geldt ook voor hulpdiensten en de vuilophaaldienst. Met omwonenden worden maatwerkafspraken gemaakt. In deze periode leggen we een nieuwe deklaag aan. Voor de uitvoering van dit werk sterk afhankelijk van het weer. Mocht de uitvoeringsplanning veranderen door slechte weersomstandigheden, dan informeren wij u hier over via onze omgevingsmanager.

 

De werkzaamheden

Tijdens de afsluiting voeren we verschillende werkzaamheden uit.  Werkzaamheden bestaan uit:

  • Het aansluiten van de nieuwe brug/faunaverbinding in de N388
  • Het opruimen van de tijdelijke Bypass;
  • Het opruimen betonrand langs de rijbaan van de N388. Deze wordt vervangen door een reflecterende asfaltlaag;
  • Het aanbrengen van een nieuwe deklaag op de rijbaan.
  • Het aanbrengen van nieuwe reflecterende kruisingsvlakken en glooiende drempels om de snelheid terug te brengen van 80 naar 60;
  • Herstellen van het provinciale fietspad van de Bakkerom tot aan de nieuwe brug
  • Herstellen van de aansluiting op bestaande (particuliere) inritten;
  • Het aanbrengen van een nieuw faunaraster om soorten als de otter richting de faunavoorziening te krijgen;
  • De aanbrengen van de voorbereiding voor nieuwe laanbeplanting langs de N388.  De bomen zelf worden in het najaar van 2022 geplant.
  • En het aanbrengen verharding ter hoogte van Bakkerom 13-15 ter voorbereiding op de toekomstige recreatieve invulling.

 

Vragen

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Neem dan gerust contact op. Voor vragen over het werk kunt u contact opnemen met toezichthouder Johs van der Klei via 06-20418526 of mailen naar johs.vanderklei@sweco.nl. Voor andere vragen kunt u bellen met ErnstJan Cornelius via 06-52401179 of mailen naar e.cornelius@prolander.nl.