Brugafsluiting en wegwerkzaamheden Hoendiep Zuidzijde

Vanaf maandag 1 februari is het tijdelijk niet mogelijk om de houten brug over het Lettelberterdiep te nemen. Ook vinden er wegwerkzaamheden plaats. Lees hier meer.

Eind oktober zijn de werkzaamheden aan Hoendiep Zuidzijde van start gegaan. Vanaf maandag 1 februari wordt het brugdek van de houten brug over het Lettelberterdiep tijdelijk verwijderd. Hierdoor moet u gedurende twee weken een alternatieve route nemen. Het brugdek wordt tijdelijk verwijderd zodat per boot grond aangevoerd kan worden. De grond wordt gebruikt om de kade te versterken.

Foto: houten brug over het Lettelberterdiep.

Tijdens deze werkzaamheden is het niet meer mogelijk om gebruik te maken van deze brug. Op dit moment geldt vanwege het kadewerk een afsluiting van Hoendiep Zuidzijde voor al het doorgaande fietsverkeer en wandelaars. De woningen aan het Hoendiep zijn te bereiken via de brug bij de Kerkeweg. Door middel van borden aan de westkant vanuit Enumatil, de zuidkant vanaf het begin Lettelberterdijk vanaf Mienscheer en de oostkant bij de brug Kerkeweg wordt aangegeven dat de doorgaande route gestremd is. Ook wordt aangegeven dat het middelste deel van de brug over het Lettelberterdiep verwijderd is. De brug is van maandag 1 februari tot vrijdag 12 februari afgesloten. De direct omwonenden zijn via een brief geïnformeerd.

Meer informatie

Voor vragen over de stremming en de planning van de werkzaamheden kunt u contact opnemen met F. Hakvoort van aannemer Tebezo. Dit kan via 06-208 21 736. U kunt ook toezichthouder Hans Roos bereiken via 06-150 93 054.

Kaart: afsluitingen.