Start grondtransport naar Polder de Dijken-Bakkerom

Vanaf maandag 7 december rijden er vrachtwagens met grond vanuit de woonwijk Oost-Indië in Leek naar De Dijken-Bakkerom in het Zuidelijk Westerkwartier. Deze werkzaamheden gaan maximaal vier weken duren. In totaal wordt er ruim 15.000 m3 getransporteerd. We proberen eventuele overlast zo veel mogelijk te beperken.

Waarom wordt er grond getransporteerd?

De 15.000 m3 grond hebben we nodig om alle werkzaamheden in het kader van de gebiedsontwikkeling in het Zuidelijk Westerkwartier, in het gebied Polder De Dijken Bakkerom, af te ronden. De grond zal zoveel mogelijk verwerkt worden in kades in het gebied of tijdelijk opgeslagen worden op een perceel nabij Mensumaweg 42. De grond wordt uiteindelijk gebruikt om de kade af te bouwen langs de Mensumaweg. De geleverde grond ligt nu tijdelijk in een depot en is overgebleven bij de realisatie van de nieuwbouwwijk Oost-Indië in Leek.

Tijden en route

Het transport vindt plaats op doordeweekse dagen van 07:00 uur tot 16:00 uur. De vrachtwagens komen aan vanaf de Oude Postweg/Noorderweg en draaien dan de Mensumaweg op om te lossen. De vrachtwagens rijden leeg terug over de Mensumaweg/Schilligepad over de A7 richting Leek. De routes worden dagelijks geïnspecteerd en indien nodig schoongemaakt. Alle vrachtwagens zijn individueel herkenbaar met een cijfer op de voorruit, mocht u ongeregeldheden waarnemen laat het ons dan weten.

Kaart: de transportroute.

Kaart: de transportroute.

Meer informatie?

Voor vragen of opmerkingen over het vervoer van de grond kunt u contact opnemen met Dhr. Bart Jan Prak van Prolander via 06-52401220.