Westerkwartier Marathon Estafette

Zaterdag 6 oktober is de Westerkwartier Marathon Estafette. Een sportief en feestelijk evenement, dat wordt georganiseerd door de vier Westerkwartiergemeenten: Leek, Zuidhorn, Grootegast en Marum. Deze gemeenten fuseren per 1 januari 2019. Met dit evenement willen de fusiegemeenten een letterlijke verbinding aanbrengen tussen de inwoners van deze gemeenten.

De gemeenten geven informatie over het verleden en de toekomst van het gebied. Onderweg kunnen de lopers en het publiek genieten van livemuziek. Meer informatie over het hardloopevenement vind je op de website van de Westerkwartier Marathon.

Over de hardloopwedstrijd

Hardlopers kunnen kiezen uit afstanden van 5 tot 42,2 kilometer. Ook is er een grote variatie in start- en finishplaatsen. De hele marathon kan zowel individueel als in estafettevorm gelopen worden, met naar keuze 2 tot 5 lopers. Voor de jeugd worden korte wedstrijden georganiseerd.

Wandelaars

Wandelaars kunnen kiezen uit trajecten van 5, 10, 28 kilometer of een totale rondwandeling van 43 kilometer. Onderweg genieten ze van rustige paden en wegen, met enkele attracties onderweg.

Zuidelijk Westerkwartier

Logo Zuidelijk WesterkwartierDe marathon en wandelroute gaan dwars door het Zuidelijk Westerkwartier. In dit gebied combineren we natuurontwikkeling met de inrichting van waterbergingsgebieden. Tegelijk nemen we maatregelen op het gebied van waterkwaliteit, recreatie, landbouw, landschapsherstel en leefbaarheid. Zodat bewoners veilig en prettig in een uniek en toekomstbestendig gebied kunnen blijven wonen, werken en recreëren. In 2019 gaan de werkzaamheden van start, maar ook nu kan er al volop worden genoten van de landschappelijke en natuurlijke omgeving in het Zuidelijk Westerkwartier. De gemeenten geven informatie over het verleden en de toekomst van het gebied. Onderweg kunnen de lopers en het publiek genieten van livemuziek. Meer informatie over het hardloopevenement vind je op de website van de Westerkwartier Marathon.