Programma wandelexcursies Dwarsdiep bekend

Op zaterdag 11 juni organiseren we twee wandelexcursies in het Dwarsdiepgebied. Tijdens deze rondwandelingen praten wij u bij over de huidige stand van zaken van de plannen voor het Dwarsdiepgebied. Op basis van de aanmeldingen hebben we het definitieve programma vastgesteld.

 

Excursie Roordaweg, Wilgepad en Lietsweg vervalt

Voor de excursie van 12:00 uur rond Buurtschap en omgeving Roordaweg, Wilgepad en Lietsweg was het aantal aanmeldingen zeer beperkt. Deze wandeling komt daarom te vervallen. Degenen die zich voor deze wandeling hebben opgegeven worden gebeld met het verzoek zich bij één van de andere twee excursies aan te sluiten. In juli gaan we voor dit buurtschap een nieuwe wandelexcursie inplannen. Informatie hierover volgt via onze website.

Wandeling 1: Buurtschap en omgeving Hamrik

De wandeling duurt van 9.30 uur tot 11.30 uur. Om 09:30 verzamelen we nabij Hamrik 4 Marum. De wandelroute is ongeveer 1,5 kilometer.

 

Wandeling 2: Buurtschap en omgeving Lucaswolde, Hooiweg, Oosterweg, Beldam en Munnikeweg

De wandeling duurt van 14.30 uur tot 16.30 uur. We verzamelen bij het Wilgepad bij kruising Hoge Tilweg in Boerakker. De wandeling is ongeveer 4 á 5 kilometer.

 

 

Programma

Het programma voor de twee wandelingen ziet er als volgt uit: Elke wandelexcursie begint met een toelichting op de lopende onderzoeken en de planvorming. Daarna wandelen we per wandelexcursie langs een aantal lokale locaties in het gebied die aan verandering onderhevig zijn en of die interessant zijn voor nadere toelichting.

Let op:

  • Kom zoveel mogelijk te voet of op de fiets, de parkeerruimte is zeer beperkt
  • De weersverwachting lijkt goed, al kan er natuurlijk altijd een buitje vallen
  • Denk wel aan goed en stevig schoeisel, we lopen vooral op onverhard terrein dat wel nat kan zijn
  • Voor een watertje voor onderweg wordt gezorgd

Iedereen die zich heeft opgegeven krijgt de uitnodiging met bovenstaande informatie ook opgestuurd in het opgeven mailadres.

 

Vragen en of opmerkingen?

Heeft u vragen? Dan kunt u terecht bij een medewerker van Prolander. U kunt bellen of appen met ErnstJan Cornelius via 06-52401179 of mailen naar e.cornelius@prolander.nl