Betty de Boer stelt zich voor

Nieuwe voorzitter Gebiedscommissie ZWK

Betty de BoerMijn naam is Betty de Boer en momenteel ben ik werkzaam als zelfstandig adviseur waarbij ik mij hoofdzakelijk richt op de realisatie van een centrum ‘Maggie’s’ voor de nazorg van  mensen met kanker, en hun naasten.

Tot maart 2017 heb ik 7 jaar in de Tweede Kamer gezeten waarbij ik onder andere woordvoerder volkshuisvesting en infrastructuur ben geweest. In mijn werkzame leven heb ik tevens 2,5 jaar bij de provincie Groningen gewerkt als jurist op de afdeling Water en Landinrichting. Ik heb me onder andere bezig gehouden met de schaderegeling voor de waterbergingsgebieden.

Ik vind het erg leuk om de draad weer op te pakken als voorzitter van de gebiedscommissie Zuidelijk Westerkwartier. Hier komen allerlei onderwerpen voorbij waar ik destijds, 2000-2002, ook zijdelings mee te maken heb gehad. Het Westerkwartier ken ik erg goed, mijn moeder is afkomstig uit Boerakker en Tolbert dus ik heb veel familie in het gebied. Ik ben opgegroeid in Surhuisterveen, dit ligt net aan de andere van de provinciegrens.

Ik ben zeer gemotiveerd om mijn steentje bij te dragen aan het mooier, en toekomstbestendig maken van het gebied. Het is een prachtig gebied dat het waard is, om in te investeren. Hierbij vind ik draagvlak van onderop van groot belang, dus ik hecht zeer aan de inbreng van de inwoners van het gebied. Tenslotte doen we dit in de eerste plaats voor hen!  Ik hoop het gebied nog beter te leren kennen, dus ook graag tot ziens op een vergadering of een informatiebijeenkomst!