Tijdelijke omleiding Lettelberterdijk

Bij de bouw van het nieuwe gemaal en de nieuwe inlaat aan de Lettelberterdijk moet ook in de kade gewerkt worden. Op de Letterberterdijk wordt daarom tijdelijk een omleidingstracé aangelegd.

De werkzaamheden aan de Letterberterdijk duren ongeveer vijf maanden. Wij gaan grond uit de kade ontgraven, heipalen in de grond slaan en betonstorten. Om ervoor te zorgen dat de woningen goed bereikbaar blijven en fietsers gebruik kunnen blijven maken van de dijk, wordt een tracé aangelegd, een ‘omleidingsweg’. Deze is met de gemeente afgestemd.

Planning en omleiding

De omleiding wordt vanaf 3 juni ingezet. Het omleidingstracé wordt voorzien van asfalt en is 24 uur per dag, 7 dagen per week open. Bewoners ontvangen onderstaande kaart met daarop de omleiding: 

PL202000805 kaart omleiding juni 2020

Afsluiting Klaas Doornbosbrug

Vanaf 3 juni 2020 wordt de Klaas Doornbosbrug afgesloten. Deze wordt de komende periode opgeknapt door aannemer De Boer en De Groot. Hierna kan de brug weer de verbinding vormen tussen de Lettelberterdijk en de -boezem. In het najaar is de loopbrug weer open voor publiek.

Werkzaamheden in nazomer en najaar

De Lettelberterbergboezem is tijdens de sluiting bereikbaar via de Hoendiep ZZ. In de nazomer en het najaar worden er ook werkzaamheden uitgevoerd aan de kade van de Hoendiep ZZ en aan de kades in de Lettelberterbergboezem. Dan kan er geen gebruik gemaakt worden van deze wandelroute.

Foto: Klaas Doornbosbrug.