Aan de slag met je eigen erf of tuin

Woon jij in het buitengebied van de gemeente Leek, Zuidhorn, Marum of Grootegast? En wil je aan de slag met jouw erf of tuin? Kom dan naar één van de bijeenkomsten over het project ‘Erven en Tuinen Westerkwartier’. Ontdek hoe jij  met jouw erf of tuin kunt bijdragen aan een aantrekkelijk landschap en het ontwikkelen van nieuwe natuur met een streekeigen karakter.

In oktober vonden al verschillende startbijeenkomsten ‘Erven en Tuinen’ plaats in de verschillende gemeentehuizen. Naast een presentatie over (boeren)erven en natuurtuinen konden deelnemers meedoen aan een kennisquiz.

Aan de slag!

Ben jij ook enthousiast geworden? Schrijf je dan direct in voor één van de praktische workshops over het snoeien van fruitbomen of het aanleggen van een boomgaard onder leiding van ervaren fruitsnoeiers. Daarnaast worden er diverse activiteiten georganiseerd, waaronder een excursie langs bijzondere erven en natuurtuinen, het maken van nestkastjes en bijenhotels en diverse lezingen over landschap en natuur. Bekijk de eerstvolgende workshop of excursie bij jou in de buurt.

Elke tuin is anders. Wil je weten wat er in jouw erf of tuin mogelijk is? Ontvang dan tuinadvies op maat bij jou thuis. Je hoort wat je zelf kunt doen om jouw erf of tuin anders in te richten en natuurvriendelijk te onderhouden.

Ga je zelf aan de slag? Om jouw wensen in de praktijk te brengen kun je voordelig streekeigen bijen- en vlinderplanten bestellen. Of schakel je een hovenier of groenbedrijf in om het werk uit te voeren? Je kunt gebruik maken van subsidie voor de uitvoering van het planten van bomen en struiken, het snoeien van fruitbomen, planten en struiken en het leveren van beplanting.

Kijk voor meer informatie op de website van het Noordererf.

Een aantrekkelijk landschap in het Westerkwartier

(Boeren)erven en landelijke tuinen met streekeigen beplanting, boomgaarden en boerentuinen maken landschap in het Westerkwartier aantrekkelijk. En leveren daarnaast ook een bijdrage aan de natuur door ruimte te bieden aan planten en dieren. De provincie hecht hier veel waarde aan en ondersteunt projecten die het behoud, herstel en de ontwikkeling van het landschap stimuleren. Met deze bijdrage uit het Budget Landschap krijgen erven en tuinen in het Westerkwartier hun streekeigen karakter terug en passen zij beter in het omringende landschap.